Nieuws

'In 2016 heb ik al geopperd om Haller van FC Utrecht naar Ajax te halen'

'In 2016 heb ik al geopperd om Haller van FC Utrecht naar Ajax te halen'

19-05-2022 10:14
1

Theo van Duivenbode wilde Sébastien Haller al in een eerder stadium naar Amsterdam halen. De Ajax-spits presteerde dit seizoen geweldig in de Champions League, maar ontving ook de nodige kritiek over zijn voetballende kwaliteiten. De voormalig Ajacied verwacht dat de Ivoriaans international een mooie transfer kan maken deze zomer.

In 2016 liet Van Duivenbode als commissaris bij Ajax de naam van Haller al eens vallen. "Ik heb toen geopperd hem van FC Utrecht naar Ajax te halen", zegt de voormalig Ajacied in gesprek met Voetbal International. "Toen kostte hij zes miljoen. Intern waren de meningen toen verdeeld over hem. Eén jaar later ging hij naar Eintracht Frankfurt (voor een bedrag van twaalf miljoen euro, red.)."

De international van Ivoorkust was dit seizoen in acht Champions League-duels elf keer trefzeker. Daarnaast leverde hij twee assists. Van Duivenbode zou er niet van staan te kijken als Haller deze zomer een mooie stap zou maken."Ik vond Haller dit seizoen sterk spelen. Met de aanstaande transfers van Haaland (naar Manchester City, red.) en Lewandowski gaat de spitsencarrousel in Europa draaien en Haller heeft zich in de Champions League flink in de kijker gespeeld."