Nieuws

'Naam Van Bommel genoemd als 'topkandidaat' bij Belgische subtopper'

'Naam Van Bommel genoemd als 'topkandidaat' bij Belgische subtopper'

16-05-2022 12:36 Laatste update: 12:37
1

De naam van Mark van Bommel is gevallen bij Racing Genk. De oud-speler werd eerder dit seizoen ontslagen bij VfL Wolfsburg en geldt als topkandidaat om volgend seizoen het stokje over te nemen van trainer Bernd Storck. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Storck vertrekt naar alle waarschijnlijk de komende week, waardoor de weg openligt voor Van Bommel. De oud-trainer van PSV heeft in Wouter Vrancken en Besnik Hasi wel de nodige concurrentie, maar de Nederlander staat bovenaan de lijst. 

Inmiddels heeft Van Bommel de nodige ervaring als trainer. De oud-international was actief bij PSV, maar diende zijn contract niet uit. In oktober van vorig jaar werd Van Bommel ontslagen bij Wolfsburg. In international verband assisteerde Van Bommel zijn schoonvader, Bert van Marwijk, bij de nationale ploegen van Australië en Saoedi-Arabië. 

De trainerscarrière van Van Bommel tipt nog niet aan zijn spelerscarrière. De middenvelder was actief bij Bayern München, FC Barcelona, AC Milan en PSV en won talloze prijzen bij die clubs. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!