Nieuws

Ten Hag lyrisch over Huntelaar: 'Maar moet hij zich nu écht bewijzen'

Ten Hag lyrisch over Huntelaar: 'Maar moet hij zich nu écht bewijzen'

16-05-2022 09:14

Erik ten Hag denkt dat Klaas-Jan Huntelaar het goed gaat doen bij Ajax als rechterhand van technisch manager Gerry Hamstra. De tacticus hoopt dat ook Alfred Schreuder op evenveel steun kan rekenen van het duo, als dat hij van Marc Overmars ontving.

"Je ziet dat Klaas het in de vingers heeft", looft Ten Hag Huntelaar tegenover De Telegraaf. "Je zou bijna zeggen dat hij ervoor in de wieg is gelegd. Er begint al veel met zijn persoonlijkheid, de drive die hij heeft. Hij is intelligent en laat zien dat hij strategisch kan denken."

Net als in zijn tijd als speler ziet Ten Hag een tomeloze inzet bij Huntelaar, die altijd tot het maximale gaat. Maar: "Hij kwam toen de transfermarkt dicht was, dus moet hij zich nu écht bewijzen. Maar hij heeft zeker een aantal overeenkomsten met Overmars."

Ten Hag acht de kans groot dat Ajax de zoektocht naar een opvolger voor Overmars staakt. "Die twee (Hamstra en Huntelaar, red.) hebben laten zien dat ze competenties hebben en dat ze het kunnen. En dat ze gedreven zijn en goed samenwerken. Ze bewegen zich goed binnen de organisatie en maken indruk. Dan past het ook bij Ajax om ze een kans te geven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!