Transfernieuws

'Financieel geplaagd Barça gaat vol voor in 2022 transfervrije Mbappé'

'Financieel geplaagd Barça gaat vol voor in 2022 transfervrije Mbappé'

22-10-2021 20:36

De financiële situatie van FC Barcelona is allesbehalve rooskleurig, maar de Spaanse grootmacht wil in 2022 meedingen om de handtekening van Kylian Mbappé. Barcelona ziet ruimte om het tekengeld van 90 miljoen euro te 'reserveren'.

Dat meldt Diario AS. Afgelopen voorjaar zat Barcelona nog met een schuld van zo'n 1,35 miljard euro en de club was zo goed als bankroet, zo meldden algemeen directeur Ferran Reverter en voormalig presidentskandidaat Victor Font eerder al. Mede daarom mocht Lionel Messi, die een topsalaris verdiende in Camp Nou, vertrekken.

Volgend jaar zomer wil de clubleiding van Barcelona echter een transferklapper gaan maken. Volgend seizoen heeft Barcelona meer ruimte in het salaris- en transferbudget, waardoor de komst van Mbappé mogelijk zou zijn. De Fransman is dan ook hét transferdoelwit volgend jaar. Barcelona gaat naar verluidt contact zoeken met tussenpersoon Pini Zahavi, die eerder al nauw betrokken was bij de deal van Neymar naar Paris Saint-Germain.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!