Nieuws

Jans 'kapot' na overlijden Lukoki: 'Als ik aan hem denk, moet ik glimlachen'

Jans 'kapot' na overlijden Lukoki: 'Als ik aan hem denk, moet ik glimlachen'

09-05-2022 15:46

Het bericht dat Jody Lukoki is overleden is ook keihard aangekomen bij zijn meest recente werkgever, FC Twente. Trainer Ron Jans reageert tegenover De Telegraaf en geeft aan kapot te zijn van het nieuws.

Maandagochtend werd de oefenmeester van de Tukkers gebeld door technisch directeur Jan Streuer die hem op de hoogte bracht van het hartverscheurende bericht. "Dit is zo verschrikkelijk. Ik ben er kapot van", reageert Jans in gesprek met de ochtendkrant. "Na het telefoontje van Jan zag ik dat het nieuws al snel rondging. We hebben ervoor gekozen om de spelers zo snel mogelijk centraal op de hoogte te stellen van wat er is gebeurd. Virgil Misidjan, die jarenlang met Jody heeft samengespeeld in Bulgarije, heb ik persoonlijk opgebeld om sterkte te wensen, omdat zij goede vrienden zijn."

Dinsdag komt de selectie van FC Twente bijeen om gezamenlijk het verlies van Lukoki te kunnen verwerken. "Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte. Het is verschrikkelijk dat iemand zo jong overlijdt en hij laat ook een dochtertje achter. Het is heel triest", vervolgt Jans. In februari kwam er een abrupt einde aan het verblijf van Lukoki bij de Enschedeërs toen hij veroordeeld werd voor huiselijk geweld. "Door die privézaak hebben we besloten uit elkaar te gaan", zegt Jans tegen De Telegraaf. "Maar Jody werkte zijn revalidatie nog wel af bij de fysiotherapiepraktijk van onze fysio Ralph Speerstra in Enschede. Die revalidatie was vrijwel afgerond. Hij was bijna weer fit."

Jans werkte eerder al samen met de aanvaller bij PEC Zwolle en bewaart warme herinneringen aan hun gezamenlijke tijd bij de Blauwvingers. "Als ik aan hem denk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het was zo’n fijne jongen om mee te werken, altijd vrolijk en ook heel lief. Hij wilde altijd graag trainen." Doordat Lukoki al in zijn eerste week bij Twente zijn kruisband afscheurde, kwam hij nooit in actie voor de subtopper. "Later kwamen er die andere dingen bij, maar wat voor mij voorop staat, is dat Jody echt geliefd was bij iedereen die hem heeft gekend. Zo herinner ik me hem", besluit Jans.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!