Heerenveen grijpt felbegeerde achtste plek na defensieve blunders bij Vitesse

08-05-2022 17:06
1

Sc Heerenveen heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. De Friezen wonnen zondag met 1-2 bij Vitesse en staan nu achtste.

Zowel Go Ahead Eagles als FC Groningen verloor dit weekend, NEC pakte wel de drie punten. Als Heerenveen de drie punten zou pakken in Arnhem, dan zouden de Friezen op een play-off plek terecht komen. Heerenveen kwam echter vlak voor rust op achterstand door een benutte penalty van Matus Bero.

De tweede helft was voor Heerenveen. Voor de Friezen stond er meer op het spel dan Vitesse en dat was terug te zien tijdens de wedstrijd. Met nog vijftien minuten op de klok maakte de ploeg van Ole Tobiasen gelijk door een goal van Amin Sarr.

Niet veel later werd het ook nog 1-2 voor Heerenveen. In de 83ste minuut maakte Sarr zijn tweede van de middag. Daarmee bezorgde de aanvaller de Friezen de felbegeerde achtste plek. Heerenveen staat op doelsaldo boven NEC.