Nieuws

Roma wint van Leicester en treft Feyenoord in de finale van de Conference League

Roma wint van Leicester en treft Feyenoord in de finale van de Conference League

05-05-2022 23:16 Laatste update: 06-05-2022 08:04

AS Roma heeft zich door een 1-0 overwinning tegen Leicester City geplaatste voor de Conference League-finale. De Italianen wonnen eerder met 1-2 in Engeland. De ploeg van José Mourinho treft Feyenoord in de finale.

Al vroeg in het duel hoopte Leicester City een strafschop te krijgen, maar de Engelsen kregen deze niet. Kort daarna was het Tammy Abraham die de score opende. Uit een corner van Lorenzo Pellegrini was het raak. De Engelsen konden geen vuist maken tegen de goed verdedigende ploeg van Mourinho.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Brendan Rodgers probeerde het tij nog te keren met een aantal aanvallende wissels, maar zijn pogingen waren tevergeefs. In de slotfase kreeg Roma zelfs nog de uitgelezen kans op 2-0. Pas daarna kreeg Leicester nog wat kansen via James Maddison en Kelechi Iheanacho, maar beiden miste.

Op 25 mei treft AS Roma Feyenoord in de finale van de Conference League. De eindstrijd zal plaatsvinden in Tirana, Albanië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!