Nieuws

Celta-spits veroordeeld tot vier jaar cel wegens verkrachting van vrouw

Celta-spits veroordeeld tot vier jaar cel wegens verkrachting van vrouw

04-05-2022 11:26 Laatste update: 11:28

Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Santi Mina. De aanvaller van Celta de Vigo is uit de selectie gezet van de club. De aanvaller werd woensdag door de rechtbank van Almería schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een vrouw in juni 2017.

Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het misdrijf. Zijn advocaten lieten direct na de uitspraak van de rechter weten in beroep te gaan. Er was volgens hen niet eens sprake van misbruik, aangezien zij stellen dat het slachtoffer akkoord was met de verrichte seksuele handelingen.

Die lezing wees de Spaanse rechtbank van de hand. Naast de vrijheidsbeperking kreeg Mina ook in de vorm van een geldboete een straf opgelegd. Hij moet 50.000 euro betalen aan het slachtoffer. Daarbij werd hem een gebiedsverbod opgelegd: de komende twaalf jaar mag hij zich niet binnen vijfhonderd meter van het slachtoffer bevinden.

Celta de Vigo reageert via een statement op de uitspraak van de rechter. Volgens de middenmoter uit La Liga schaadt het vergrijp van Mina het imago van de club en de waarden die zij nastreven. De vaste basisspeler, dit seizoen goed voor negen goals en vijf assists, maakt niet langer deel uit van het eerste elftal van de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!