Nieuws

Schöne staat open voor Ajax-terugkeer: 'Wat Klaas-Jan nu doet is wel interessant'

Schöne staat open voor Ajax-terugkeer: 'Wat Klaas-Jan nu doet is wel interessant'

22-04-2022 19:56 Laatste update: 19:58

Lasse Schöne heeft geen spijt van zijn vertrek bij Ajax, maar de middenvelder van NEC Nijmegen ziet zichzelf wel ooit terugkeren in Amsterdam. Daarbij wijst de Deen als voorbeeld onder meer naar Klaas-Jan Huntelaar, die inmiddels een technische functie bekleedt in de hoofdstad. 

Schöne vertrok in 2019 naar Genoa en kwam daarna terecht bij SC Heerenveen en NEC. Spijt van zijn vertrek in Amsterdam heeft de middenvelder niet. "Ik heb met bepaalde mensen, ook binnen Ajax, gesprekken gehad en toen kreeg ik de kans om naar Genoa te gaan", zegt Schöne in gesprek met Ajaxshowtime. "Naar een land waar ik ook graag op vakantie ga. Ik kon in de Serie A spelen, tegen al die grote clubs. Je speelt twaalf wedstrijden per seizoen tegen topclubs. Ik had mijn hele leven in Nederland gespeeld, dus de keuze was weloverwogen. Nee, spijt heb ik er niet van."

De Deen ziet zichzelf na zijn profcarrière wel in de voetbalwereld blijven. "Mijn plan is voor nu om zo lang mogelijk door te gaan. Lichamelijk zit ik nog goed in elkaar, ik heb er nog heel veel zin in en ik speel bijna elke wedstrijd nog negentig minuten. Wat er daarna gebeurt? Daar ben ik wel mee bezig. Iedereen weet dat ik een passie voor mode heb, maar ik sluit de voetbalwereld ook niet uit."

"Op kantoor zitten klinkt zo stom, maar wat Klaas-Jan (Huntelaar, red.) nu doet, is wel interessant", vervolgt Schöne. "Je wordt in het diepe gegooid, je moet jezelf hervinden, veel dingen leren en jezelf uitdagen", besluit hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!