Transfernieuws

'Transfergeweld rond Ajax-target Pepi barst los: ook Dortmund toont interesse'

'Transfergeweld rond Ajax-target Pepi barst los: ook Dortmund toont interesse'

19-10-2021 08:02

De strijd om de handtekening van Ricardo Pepi ligt helemaal open. Ajax is slecht een van de gegadigden voor het begeerde Amerikaanse talent. De achttienjarige aanvaller van FC Dallas zou zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met VfL Wolfsburg

Een overstap naar de ploeg van Mark van Bommel is echter nog lang geen uitgemaakte zaak, aangezien FC Dallas veeleisend is in de onderhandeling. CBS Sports meldt dat de Amerikaanse werkgever van Pepi hem tot na het WK 2022 wil behouden, omdat een eindtoernooi zijn marktwaarde kan doen stijgen. Als een club in de winter dertien miljoen euro op tafel legt, zouden de Amerikanen zich gedwongen voelen hem te verkopen, weet CBS Sports.

Sampdoria is tot dusver de enige club die een officieel bod heeft uitgebracht. De geboden zeven miljoen euro veegde FC Dallas razendsnel van tafel. Nu Pepi zelf een transferverzoek heeft ingediend, kan het balletje snel gaan rollen. Het is een kwestie van tijd tot er een club met een hoger bod komt, aangezien de concurrentie moordend is.

Zo zijn naast Ajax, Sampdoria en Wolfsburg ook Borussia Dortmund en Bayern München stevig verwikkeld in de strijd om de handtekening van het achttienjarige talent. Laatstgenoemde club heeft een samenwerkingsverband met FC Dallas, waardoor er nauwe contacten zijn voor een eventuele koop. Pepi is dit seizoen op stoom in de Major Soccer League. In 27 optredens scoorde hij dertien keer en was hij tweemaal aangever. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s