Nieuws

'Vier clubs willen De Ligt: Juventus stelt Nederlander voor lastige keuze'

'Vier clubs willen De Ligt: Juventus stelt Nederlander voor lastige keuze'

12-04-2022 12:11

Matthijs de Ligt staat voor een lastige keuze in de zomer bij Juventus: bijtekenen of vertrekken, volgens La Gazzetta dello Sport. De Nederlander staat hoog op het verlanglijstje bij diverse internationale topclubs, waardoor een afscheid bij De Oude Dame niet per definitie is uitgesloten.

Het contract van de centrale verdediger loopt in Turijn nog tot medio 2024. Juventus wil ten koste van alles voorkomen dat De Ligt over twee jaar transfervrij de deur achter zich dichttrekt bij de ploeg van Massimiliano Allegri. Volgens de roze sportbijbel is een zomers vertrek daardoor niet uitgesloten, dat de mandekker op de voorpagina van de krant heeft geplaatst.

Ajax toucheerde om en nabij de tachtig miljoen euro voor De Ligt toen hij naar Juventus vertrok. Bij de fans geldt de nog altijd maar 22-jarige verdediger als publiekslieveling, waardoor zij niet per se welwillend staan tegenover een afscheid van hem. De beleidsbepalers van de Italianen zouden de optie om de rechtspoot te verkopen openhouden, zodat er nog een (gedeelte) van de investering kan worden terugverdiend.

Bayern München, Paris Saint-Germain, Barcelona en Chelsea zijn naar verluidt de clubs die met bovengemiddelde interesse de verrichtingen van de Nederlander in de gaten houden. Onder Allegri is De Ligt onomstreden: dit seizoen was hij degene die tot de meeste minuten kwam in de hoofdmacht van Juventus. La Gazetta dello Sport stelt dat de Italiaanse coach zelfs overweegt om De Ligt tot aanvoerder te bombarderen om een langer verblijf van hem over de streep te trekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!