Nieuws

Gigantische boete in België: 'Dertig mensen vergallen het voetbalplezier'

Gigantische boete in België: 'Dertig mensen vergallen het voetbalplezier'

11-04-2022 14:32

Het wangedrag van supporters van Beerschot komt de club duur te staan: de Pro League besloot een boete van 50.000 euro op te leggen naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het duel met koploper Union Saint-Gilloise. De directeur van de Belgische competitie is furieus door het voorval.

Vlak voor tijd werd het duel bij een 0-0 stand definitief gestaakt, nadat de fans met elkaar op de vuist waren gegaan. De supporters van de uitploeg zochten de confrontatie op. Waarschijnlijk waren zij gefrustreerd door de degradatie van Beerschot.

"Gisterenavond leefden meer dan honderdduizend supporters in onze stadions en een miljoen fans voor de buis mee met de spannende sportieve ontknoping van de reguliere competitie", reageert de directeur van de Pro League, Lorin Pays. "Maar zo'n dertig mensen vonden het nodig om dat voetbalplezier te vergallen."

De preses is allerminst te spreken over het voorval. "Dit is gewoon niet meer aanvaardbaar en zulke personen horen niet meer thuis in onze stadions", vervolgt hij. "Veiligheid is voor mij een prioriteit. Daarom werk ik op dit ogenblik samen met alle bevoegde diensten aan strengere sancties die we met al onze clubs bij het begin van het nieuwe seizoen invoeren”, aldus Parys.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!