Nieuws

Bosz ziet dat Lyon moeite heeft met speelwijze: 'Bij Ajax duurde het drie maanden'

Bosz ziet dat Lyon moeite heeft met speelwijze: 'Bij Ajax duurde het drie maanden'

07-04-2022 19:40 Laatste update: 19:48

Peter Bosz is niet tevreden met het vertoonde spel van zijn club Olympique Lyon. De voormalig Ajax-trainer vertelt tegenover RMC Sport dat zijn speelwijze er nog steeds niet in geslepen is.

Bosz krijgt de vraag of hij moeite heeft met het implementeren van zijn speelwijze. "Dat is helemaal waar. Maar het is ook niet makkelijk voor de spelers. Je hebt hier wat tijd voor nodig. Ik denk dat we veel beter spelen dan aan het begin van het seizoen, maar we zijn verre van perfect."

De 58-jarige oefenmeester kan niet zeggen wanneer zijn ploeg de manier van spelen onder de knie heeft. "In Israël duurde het een maand, bij Ajax duurde het drie maanden en hier duurt het al acht maanden. Het hangt af van de kwaliteit van de spelers, van het land en van veel andere dingen. Mijn stijl is dezelfde die Lyon altijd hanteert in de jeugdopleiding. Veel verschillen zijn er niet. Bij Ajax doen ze min of meer hetzelfde als hier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!