Nieuws

Van Nistelrooy had snel spijt van PSV-afwijzing: 'Dacht, volgende kans pak ik'

Van Nistelrooy had snel spijt van PSV-afwijzing: 'Dacht, volgende kans pak ik'

30-03-2022 19:45

Ruud van Nistelrooy heeft spijt dat hij het eerste aanbod om hoofdtrainer van PSV te worden afwees. De gesprekken met Marcel Brands waren uiteindelijk doorslaggevend in het besluit van de voormalig spits van PSV om volgend seizoen alsnog voor de groep te gaan staan.

"In het gesprek met Toon Gerbrands en John de Jong had ik nog niet wat ik nu wel heb", vertelt hij in gesprek met PSV TV. "Daarna zag je namen voorbij komen van mogelijke kandidaten. En toen dacht ik: hmm, klote", lacht de voormalig Oranje-international.

"Ik dacht meteen: als er nog een moment komt, dan is het duizend procent zeker dat ik het ga doen. Ik merkte toen voor het eerst: ik wil dit, ik kan dit en ik ga dit doen. De volgende kans pak ik. Als een duveltje uit een doosje kwam toen Marcel Brands. Ik heb goede gesprekken met hem gevoerd, toen is het vuur gaan branden."

Brands wist Van Nistelrooy uiteindelijk te overtuigen om hoofdtrainer van PSV te worden. "Hij heeft me mijn cv voorgehouden... 'Je hebt het Nederlands elftal twee jaar gedaan, als assistent van Guus Hiddink. Je bent als assistent naar het afgelopen EK gegaan, je bent assistent van Phillip Cocu geweest, je hebt drie jaar Onder-19 gedaan en een jaar Jong PSV. Wat ga je nog meer doen, waardoor je dichter bij het eerste komt?' Het is het laatste zetje geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!