België verliest koppositie wereldranglijst na gelijkspel met Ierland

26-03-2022 19:58 Laatste update: 21:01

Ierland heeft zich zaterdagavond knap staande gehouden tegen België, de nummer één van de FIFA wereldranglijst. Bondscoach Roberto Martinez besloot om deze interlandperiode niemand op te roepen die meer dan vijftig duels voor de Rode Duivels achter zijn naam heeft staan. Het werd 2-2 in Dublin.

Door de keuze van Martinez om de ervaren spelers thuis te laten, kregen jongere spelers de kans zich te bewijzen in het vriendschappelijke duel. Youri Tielemans was de captain bij de Belgen die moeite hadden om de bal binnen te ploeg te houden. De bezoekers kwamen door Michy Batshuayi echter wel op voorsprong na ruim tien minuten spelen.

De Ieren werden teruggedrukt maar wisten toch de gelijkmaker te scoren. Na ruim een half uur spelen schoot Chiedozie Ogbene knap raak met een omhaal. De twee ploegen gingen rusten met een stand van 1-1.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg meteen goed van start en kwamen de Ieren bijna op 2-1, maar Jason Denayer tikte de bal van de lijn. België wist weer op voorsprong tek komen al was het wel ietwat tegen de verhoudingen in. Hans Vanaken kopte raak vanuit een hoekschop en de bal ging via Séamus Coleman het doel in.

België leek de overwinning over de streep te trekken, maar Ierland maakte vijf minuten voor het eindsignaal de tweede gelijkmaker. Alan Browne kopte binnen en bepaalde de eindstand op 2-2. Door het gelijke spel zal Brazilië de koppositie aanvoeren in de FIFA wereldranglijst. De Rode Duivels stonden sinds september 2018 op de eerste plaats, maar geven die nu af.