Juventus druipt af na Villarreal-vernedering: De Ligt en compagnon de schlemielen

16-03-2022 22:50 Laatste update: 17-03-2022 13:26

Villarreal heeft voor een verrassing gezorgd in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van Arnaut Danjuma schakelde het Juventus van Matthijs de Ligt uit door na een 1-1 gelijkspel in Spanje met 0-3 te winnen in Turijn.

Juventus startte bijzonder sterk aan de wedstrijd. In de tiende minuut was er al de eerste grote kans voor de Italianen. Juan Cuadrado gaf de bal vanaf rechts voor en Alvaro Morata kopte kiezelhard in, maar Villarreal-keeper Gerónimo Rulli kon redding brengen. Even later was het de beurt aan Dušan Vlahović. In de veertiende minuut werd zijn schot geblokt. Vervolgens schoot de Serviër in de twintigste minuut vanaf een meter of achttien. Rulli kon maar net redden. In de 21ste minuut kreeg de topspits de bal van Mattia de Sciglio vanaf links en hij tikte de bal uit een onmogelijke hoek op de lat.

In de counter kon Villarreal het eerste schot lossen via Giovani Lo Celso, maar hij schoot naast. Villarreal had het lastig en de Spanjaarden kregen in de 34ste minuut een corner tegen. Wederom moest Rulli ingrijpen op een inzet van Vlahović. De miljoenenaankoop kopte recht op de doelman af.

In de tweede helft had Juventus het lastiger. De Italianen creëerden minder kansen en Villarreal begon steeds meer te geloven in een goed resultaat. Er gebeurde lang niks tot de Spanjaarden ineens in de zestien opdoken. Francis Coquelin werd onderuit gehaald door Daniele Rugani. Scheidsrechter Szymon Marciniak floot in eerste instantie niet, maar na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. De zojuist ingevallen Gerard Moreno schoot raak: 0-1. Het was het eerste schot tussen de palen voor de ploeg van Unai Emery.

Rugani werd meteen gewisseld voor Paulo Dybala en Juve probeerde de aanval te zoeken. Daardoor kwam er ruimte en dit resulteerde in de 0-2 voor de Spanjaarden. Verdediger Pau Torres kon uit een voorzet van Serge Aurier binnentikken. Er volgde een slotoffensief van Juventus, maar dat was tevergeefs. In de absolute slotfase ging de bal nog op de stip door een handsbal van Matthijs de Ligt. Arnaut Danjuma mocht achter de bal gaan staan en schoot feilloos raak. De buitenspeler bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

De Spanjaarden kwalificeerden zich daardoor voor de kwartfinale van de Champions League. Elke keer dat Villarreal zich wist te plaatsen voor de achtste finale van het miljardenbal werd ook de volgende ronde bereikt.