Nieuws

'Premier League-grootmachten tonen serieuze interesse in Barça-duo'

'Premier League-grootmachten tonen serieuze interesse in Barça-duo'

16-03-2022 10:19 Laatste update: 10:21

FC Barcelona kan zich gaan opmaken voor een drukke zomerse transferperiode. Zo hebben Manchester United en Arsenal serieuze interesse in Ronald Araújo en heeft Liverpool zijn oog laten vallen op het zeventienjarige talent Gavi.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare Spaanse journalist Gerardo Romero. Volgens de Spanjaard heeft het Barça-duo al aanbiedingen ontvangen van verschillende Premier League-clubs. Manchester United lijkt ver te willen gaan voor Araújo. De Engelse grootmacht wil de Uruguayaanse centrumverdediger een salaris van acht miljoen euro per jaar aanbieden. Arsenal heeft zijn vizier ook gericht op de Barça-verdediger, zij hebben zes miljoen euro per jaar over om Araújo naar Londen te halen.

Gavi heeft ook een riant salarisvoorstel voorgeschoteld gekregen. De zeventienjarige Spanjaard is nog maar net doorgebroken in Catalonië, maar heeft nu al voldoende indruk gemaakt om Liverpool met grote bedragen te laten smijten. De Engelse grootmacht zou volgens Romero een bedrag van zes miljoen euro over hebben voor de talentvolle middenvelder.

Het duo ligt in Barcelona vast tot medio 2023. De spelers zullen komende zomer dus nog niet transfervrij de deur uit kunnen lopen, waardoor de Premier League ploegen mogelijk hoge bedragen moeten betalen voor de spelers van Barcelona. Gavi is nog altijd met de Spaanse grootmacht in gesprek over contractverlenging. De twee partijen hebben nog geen overeenstemming bereikt. Zolang de Spaanse middenvelder besluit zijn contract niet te verlengen, blijft de transferclausule van vijftig miljoen in tact.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!