FC Barcelona bevestigt: 'dream teen' Pedri tekent nieuw contract tot 2026

FC Barcelona bevestigt: 'dream teen' Pedri tekent nieuw contract tot 2026

Het is officieel: Pedri heeft zijn contract bij FC Barcelona opengebroken en verlengd tot medio 2026. Al lange tijd gingen de geruchten dat het achttienjarige talent zou bijtekenen in Camp Nou. 

Via Twitter maakt Barça melding van de contractverlenging. Het oude contract van Pedri zou in de zomer van 2022 aflopen, maar met een nieuwe, vierjarige verbintenis ligt de Spaanse revelatie vier jaar langer vast in Catalonië. 

Onlangs lekte de ontsnappingsclausule van Pedri al uit. Waar clubs hem eerst voor vierhonderd miljoen konden kopen, moeten ze nu beschikken over een portemonnee met één miljard euro. Pedri beleefde vorig seizoen - na zijn overstap van Las Palmas - zijn doorbraak in het internationale voetbal. De tiener speelde het gehele seizoen bij FC Barcelona en kwam vervolgens uit op het EK en de Olympische Spelen. Met Barcelona won hij afgelopen mei met de Copa del Rey zijn eerste teamprijs. Individueel is de Spaanse middenvelder ook kanshebber op een prestigieuze troffee: hij staat op de shortlist met 29 anderen die de Ballon d'Or kunnen winnen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie