Nieuws

Lang voor straf op de bank bij Club Brugge: 'Niemand is groter dan het team'

Lang voor straf op de bank bij Club Brugge: 'Niemand is groter dan het team'

13-03-2022 09:18

Noa Lang is zijn basisplaats bij Club Brugge kwijtgeraakt door zijn gedrag na da de vorige wedstrijd, bevestigt trainer Alfred Schreuder. De buitenspeler liep tegen RCF Seraing boos naar de kleedkamers toen hij gewisseld werd en daarom moest hij tegen KV Oostende op de bank plaatsnemen.

"Er was geen reden waarom hij meteen naar binnen liep. Het is dus zonde dat dit gebeurde, want dit hoefde niet na zo'n mooie avond", vertelde Schreuder toen al. De Nederlandse oefenmeester besloot om Lang zaterdag buiten de basiself te laten. "Het verhaal heeft inderdaad met vorige week te maken, daar ga ik niet over liegen. Maar hij heeft het goed opgepakt”, vertelt de trainer aan Het Laatste Nieuws.

De oud-Ajacied mocht tien minuten voor tijd nog wel invallen bij Club Brugge. "Je zag bij zijn invalbeurt meteen dat hij beslissend kan zijn. We hebben iedereen nodig en we hebben momenteel de luxe dat we keuzes kunnen maken. Soms gebeuren er nu eenmaal dingen in een seizoen, die je als trainer moet proberen recht te zetten. Uiteindelijk is niemand groter dan het team. Het team gaat boven alles."

"Of het een signaal is naar de rest? Ik ben heel rechtlijnig en wijk niet af van mijn visie. Daar horen dingen bij die ik belangrijk vind", besluit Schreuder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!