Juventus pakt belangrijke punten tegen Sampdoria en zit tegen de topdrie aan

12-03-2022 19:59 Laatste update: 13-03-2022 01:55

Juventus heeft zaterdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij UC SampdoriaDe Oude Dame zat lang op rozen, maar kreeg in de slotfase nog een aantal spannnende minuten voor de boeg tegen I Blucerchiati. Uiteindelijk was het Alvaro Morata die de wedstrijd op slot gooide.

Matthijs de Ligt speelde de volledige wedstrijd voor de bezoekers. Juventus werd na ruim twintig minuten in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Maya Yoshida. De ex-VVV'er gleed de bal op ongelukkige wijze voorbij doelman Wladimiro Falcone. Tien minuten later zorgde Morata voor de 2-0 en leek Juventus een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. Het was tevens de ruststand van het duel waarin Juve de betere was.

In de tweede helft vergat De Oude Dame lange tijd te scoren en was het Sampdoria dat het eerst toesloeg: tien minuten voor tijd zorgde Abdelhamid Sabiri met een van richting veranderde vrije trap voor de aansluitingstreffer en werd het nog billenknijpen voor de bezoekers uit Turijn. Vier minuten later was het echter opnieuw Morata die met zijn treffer de eindstand op 1-3 bepaalde.

Door de overwinning blijft Juventus op de hielen van de topdrie zitten. Het verschil met koploper AC Milan bedraagt slechts vier punten en elke club in de topvier heeft nog kans op de landstitel. Sampdoria staat met lege handen na de nederlaag en bevindt zich op de zestiende plaats in de Serie A