Nieuws

Voorspelling over Juventus-ster De Ligt: 'Hij kan de beste van de wereld worden'

Voorspelling over Juventus-ster De Ligt: 'Hij kan de beste van de wereld worden'

04-03-2022 13:20

Jaap Stam denkt dat Matthijs de Ligt de beste verdediger van de wereld kan worden. De uitspraken deed de voormalig topverdediger tijdens een interview met de Italiaanse journalist Alfredo Pedullà.

Zelf speelde Stam bij AC Milan en SS Lazio in de Serie A en nu ziet hij een andere Nederlandse verdediger schitteren bij Juventus. "In Italië hebben altijd goede verdedigers gespeeld. Meestal de beste. In mijn optiek kan De Ligt de beste verdediger van de wereld worden. Hij is het heden en de toekomst van het Nederlands elftal. Met hem erbij kunnen ze zeer succesvol worden", vertelt hij in gesprek met Pedullà. 

Nadat Stam een half jaar geleden ontslagen werd bij FC Cincinatti uit de Amerikaanse Major League Soccer, zit hij zonder club. De Nederlander reageert vervolgens instemmend op de vraag of hij openstaat voor het trainerschap in Italië. "Ik ben het land zeker niet vergeten. Ik luister naar elk aanbod, maar het sportieve aspect gaat boven alles. Ik houd me niet meer zo bezig met een clubnaam of het financiële plaatje."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!