Nieuws

'Barcelona blijft maar bezig: mega-aanbieding voor AC Milan-sterkhouder'

'Barcelona blijft maar bezig: mega-aanbieding voor AC Milan-sterkhouder'

03-03-2022 11:05 Laatste update: 11:06

Franck Kessié moet in de zomer naar FC Barcelona verhuizen. De Ivoriaanse krachtpatser op het middenveld van AC Milan beschikt over een verbintenis die op 30 juni 2022 verloopt, waardoor het hem vrijstaat een voorcontract te ondertekenen bij een andere club.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Barcelona Kessié inmiddels een financieel voorstel gedaan. De ijzersterke defensieve middenvelder kan een salaris van 6,5 miljoen euro netto (!) per seizoen opstrijken. Daaraan gekoppeld zit een contract dat hem tot de zomer van 2027 in Camp Nou moet houden. Volgens de Italiaans is het aanbod 'verleidelijk' voor de 52-voudig international van Ivoorkust.

Naar verluidt dingt vrijwel de gehele Europese top mee naar de handtekening van de 25-jarige rechtspoot. Onder meer Manchester United en Real Madrid zouden een contractvoorstel overwegen. Tot dusver speelde Kessié al meer dan 200 keer voor AC Milan. Daarin scoorde hij 36 keer en bereidde hij 16 doelpunten voor. In navolging van de Ivoriaan moet ook Andreas Christensen van Chelsea transfervrij worden overgenomen. Volgen het doorgaans betrouwbare RAC1 is de komst van de Deense centrale verdediger voor 99 procent zeker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!