Nieuws

Rangers en Celtic doen mee aan Australisch toernooi, achterban hekelt het plan

Rangers en Celtic doen mee aan Australisch toernooi, achterban hekelt het plan

03-03-2022 09:24 Laatste update: 09:43

Celtic FC en Rangers FC beleven dit jaar een opmerkelijke primeur. De twee Schotse topploegen doen in november mee aan de Sydney Super Cup in Australië. De fans van de twee clubs zijn niet te spreken over de Old Firm Down Under

Aangezien het WK in Qatar in november wordt gespeeld, hebben beide clubs geen verplichtingen. Naast Celtic en Rangers doen ook Sydney FC en Western Sydney Wanderers mee aan het toernooi. De Old Firm zal worden afgewerkt in het Stadium Australia, waar ruim 80.000 fans plaats kunnen nemen. 

Fans zijn niet onder de indruk van het oefenduel in Australië en hekelen het initiatief van de Schotse clubs. Op woensdagavond scandeerden Celtic-fans tijdens het duel met St. Mirren nog negatieve teksten over de vriendschappelijke derby. De fans van Rangers lieten op hun beurt een spandoek zien met de tekst 'Money or Morals, No D£rby Friendlies' tijdens het uitduel met St. Johnstone FC. 

Beide ploegen wisten woensdagavond winnend af te sluiten. Celtic is momenteel de koploper in de Scottish Premiership. De Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst volgen op drie punten achterstand. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!