Nieuws

Zorgen om uitgevallen Van de Beek: 'We hopen dat het kramp is'

Zorgen om uitgevallen Van de Beek: 'We hopen dat het kramp is'

27-02-2022 09:42 Laatste update: 16:01

Donny van de Beek viel zaterdagavond uit met hamstringklachten in de wedstrijd tussen Everton FC en Manchester City (0-1). Trainer Frank Lampard hoopt dat de huurling van Manchester United geen zware blessure heeft opgelopen, maar kan nog niks zeggen over de ernst van de situatie. 

Van de Beek kan tot nu toe op een basisplaats rekenen bij The Toffees en kwam sinds de transferperiode al vier keer in actie voor de club. "We hopen dat het kramp is. Ik wil me daar niet helemaal op vastpinnen, maar we hopen dat het zo is. Donny zei dat hij het gevoel had dat het niet zo erg was", laat Lampard weten op een persconferentie na het duel. 

Lampard is blij met de diensten van de Nederlander en de manager posteert hem consequent in de basis. "Ik vond dat hij heel goed speelde, hij heeft een goede pot neergezet", aldus Lampard. De Chelsea-legende is niet verbaasd dat Van de Beek blessuregevoelig is, aangezien de middenvelder weinig speelritme opdeed in Manchester. "Hij speelde amper wedstrijden en bij ons komt hij direct wel veel tot spelen. We hopen alleen dat het niet erger is dan alleen kramp", sluit Lampard af. 

De thuisploeg hield goed stand tegen The Citizens, maar moest tien minuten voor tijd toch buigen door een treffer van Phil Foden. Door de nederlaag zakt Everton naar de zeventiende plaats. Concurrent Newcastle United wist het weekend wél winnend af te sluiten en klimt daarmee over The Toffees heen naar de veertiende plaats. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!