Van Gaal over Drommel-gerucht: 'Privé, dan gaat het een eigen leven leiden'

Van Gaal over Drommel-gerucht: 'Privé, dan gaat het een eigen leven leiden'

11 oktober - 20:23
Nederland 0 Reacties

Louis van Gaal wil niet te diep ingaan op de situatie van Joël Drommel bij het Nederlands elftal. De PSV-keeper zou vanwege disciplinaire redenen niet bij de wedstrijdselectie zitten. De bondscoach is daarnaast benieuwd naar het spel van Noa Lang.

Piet Keur liet weten dat Drommel tussen de middag in slaap was gevallen. Hierdoor kwam hij vervolgens te laat, tot ongenoegen van Van Gaal. "Weet je welke keeper er op de tribune zat? Weet je waarom? Dat weet ik weer: in slaap gevallen, te laat! Ja ja ja...", zo vertelde Keur.

Van Gaal wil voor de wedstrijd tegen Gibraltar niet te lang stilstaan bij het Drommel-incident. "Ik ga het niet hebben over Drommel. Dat is privé, iets dat in het trainingskamp gebeurt. Ik kan het niet ontkennen, maar ook niet bevestigen", zo vertelt de bondscoach voor de camera van de NOS. "Want als ik het bevestig dan gaat het weer een eigen leven leiden. Ik vind het ongelooflijk dat zulke berichten in de media verschijnen."

Lang krijgt maandagavond de kans om zich te bewijzen aan de bondscoach. Hij start als linkervleugelaanvaller. "Ik ben erg nieuwsgierig. Ik heb hem laten invallen aan de rechterkant (tegen Letland, red.). Ik wil hem ook graag op links zien en dat kan nu. Hij is ongelooflijk gretig, daar ligt het bij hem niet aan. Hij is een intuïtieve speler, zijn creativiteit is hoog. Dat hebben we echt nodig", zo sluit Van Gaal af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie