Nieuws

El Ghazi moet vrezen voor rechtszaak: Belachelijk, hij wordt monddood gemaakt

El Ghazi moet vrezen voor rechtszaak: "Belachelijk, hij wordt monddood gemaakt"

07-11-2023 07:41

Anwar El Ghazi moet mogelijk vrezen voor een extra straf na zijn ontslag bij FSV Mainz, denkt men bij Kick-off de podcast. De voetballer moest onlangs bij de Bundesliga-club vertrekken vanwege pro-Palestijnse berichten. 

Tijdens de uitzending van Kick-off kan Valentijn Driessen er niet bij dat El Ghazi moest vertrekken. "Ik vind dat eigenlijk wel belachelijk. Je mag geen eigen mening meer hebben. Je moet bepaalde dingen zeggen van een club en wordt monddood gemaakt. Als je dan niet luistert, word je ontslagen. Dat is wel een precedent. Noussair Mazraoui en Bayern München hebben dat anders opgelost. Je moet iedereen zijn eigen mening laten geven."

Ajax-watcher Mike Verweij denkt dat de actie van El Ghazi meer gevolgen kan hebben. "Voorlopig moet El Ghazi vrezen, er is ook een Duitse politicus die aangifte heeft gedaan tegen Mazraoui. Dat hangt ook El Ghazi boven het hoofd en dat is wel heel triest. Je kan het met hem oneens zijn, maar vrijheid van meningsuiting is een gigantisch groot goed. Ik vind dat ook schandalig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!