Nieuws

De Bruyne doet opvallende uitspraak na troostfinale: 'We zijn maar België'

De Bruyne doet opvallende uitspraak na troostfinale: 'We zijn maar België'

11-10-2021 07:45

De conclusie van Kevin de Bruyne na de verloren troostfinale in de Nations League tegen Italië is pijnlijk te noemen. België ging met 2-1 ten onder, waardoor de kansen op een prijs met de 'gouden generatie' slinken.

De creatieve middenvelder stipt het verschil tussen de deelnemers aan de Final Four in de Nations League aan. "Met alle respect, we zijn maar België", erkent De Bruyne stellig na de wedstrijd. "Er komt een nieuwe generatie aan en we missen vandaag heel wat spelers. We moeten realistisch zijn met de ploeg die we hebben. Italië en Frankrijk hebben 22 toppers, dat hebben wij niet."

Zelf begon De Bruyne op de bank, al viel hij in de tweede helft wel in. Het mislopen van het brons zit de Manchester City-speler niet dwars, al ziet hij daarentegen wel het nut in van deze wedstrijden. "Het maakt niet uit dat we vierde zijn geworden in de Nations League. Het is belangrijk dat er veel mensen op dit niveau een wedstrijd hebben gespeeld. Tegen Estland is het met alle respect leuk en aardig, maar dit is de top van de top. Dit soort wedstrijden moet je spelen om te groeien als persoon en als team."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!