Opstellingen

Ten Hag geeft Amrabat eerste basisplaats bij United, maar niet op het middenveld

Ten Hag geeft Amrabat eerste basisplaats bij United, maar niet op het middenveld

26-09-2023 20:25

Sofyan Amrabat staat voor het eerst sinds zijn komst in de basis bij Manchester United. De van origine als controleur gehaalde Marokkaan doet dit gezien de andere tien namen niet vanaf zijn geliefde middenveld.

Amrabat werd op de slotdag door Manchester United gepresenteerd. De middenvelder kwam wel in Engeland binnen met een blessure, maar maakte afgelopen zaterdag weer voor het eerst deel uit van de selectie tegen Burnley (0-1 winst). In dat duel maakte hij vlak voor tijd ook zijn debuut voor de club.

Dinsdagavond neemt United het in de Carabao Cup op tegen Crystal Palace en dat betekent een basisplaats voor Amrabat. Een blik op het wedstrijdformulier lijkt erop te wijzen dat hij als linksback speelt. De backpositie is Amrabat niet helemaal onbekend, aangezien hij in zijn Feyenoord-tijd ook wel eens als rechtsback speelde.

Om 21.00 begint Manchester United met een nieuwe campagne in de Carabao Cup. Afgelopen seizoen was dit de eerste beker die Erik ten Hag als manager won bij The Mancunians. In de finale werd toen Newcastle United verslagen.

Opstelling Manchester United: Onana; Amrabat, Varane, Maguire, Dalot; Casemiro, Hannibal, Pellistri; Mount, Garnacho en Martial.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!