Transfernieuws

'Xavi en Barça-leiding in conclaaf over Dembélé na afketsen van transfer'

'Xavi en Barça-leiding in conclaaf over Dembélé na afketsen van transfer'

01-02-2022 11:16

De transferdeadline is gepasseerd, maar Ousmane Dembélé is nog altijd speler van FC Barcelona. De 24-jarige vleugelaanvaller vormt daarmee een hoofdpijndossier voor de Catalanen. Xavi gaat dinsdag in gesprek met de clubleiding over de rol van Dembélé, melden Spaanse media.

Als het aan voorzitter Joan Laporta en technisch directeur Mateu Alemany ligt, komt Dembélé niet meer in actie voor Barça. De twee deden er alles aan om de Fransman buiten te werken, nadat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen, maar een transfer viel in het water. Xavi zou desondanks nog een beroep op Dembélé willen doen. Hij denkt de aanvaller goed te kunnen gebruiken in de jacht op een Champions League-ticket in de Primera División

Xavi liet Dembélé de afgelopen weken wel links liggen, maar toen was het nog de verwachting dat hij zou vertrekken. Onder meer Paris Saint-Germain toonde interesse, maar kon vanwege Financial Fair Play-regels niet voldoen aan de vraagprijs van Barcelona van twintig miljoen euro. Vanuit de Premier League leek vooral Chelsea interesse te hebben, maar de Londenaren pakten niet door.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!