Opinie

'Twente troefde Ajax op alle vlakken af, ze hadden geen benul waar het om ging'

'Twente troefde Ajax op alle vlakken af, ze hadden geen benul waar het om ging'

17 september - 22:32

Volgens Ibrahim Afellay had Ajax zondagmiddag geen flauw benul van het belang van de wedstrijd tegen FC Twente. De Amsterdammers verloren in een heuse wanvertoning met 3-1 van de Tukkers, maar die uitslag had veel groter kunnen zijn, zo stellen de analisten van Studio Voetbal.

Volgens Pierre van Hooijdonk troefde Twente Ajax op alle vlakken af. "Voetbaltechnisch, creativiteit, conditie, tacticsh. Ik heb genoten van dit Twente. Vooral de manier waarop zij voetballen, met zoveel positivisme en agressiviteit. Vlap die Ugalde alleen voor de keeper zet. Er zat zóveel voetbal in die ploeg. Iedereen die je vergeet, doe je tekort."

Volgens hem was Michel Vlap de grote man van de wedstrijd. "Die speelde zo goed", vervolgt Van Hooijdonk. Ibrahim Afellay vult hem aan. "Het is eigenlijk een wonder dat het maar 3-1 is gebleven. Als het na rust 5-1 is, mag je als Ajax je handen dichtknijpen. Dit waren PlayStation-anavallen. Korte combinaties in de kleine ruimte. Zoals Twente speelde, is hoe je van Ajax gewend was. Het was 45 minuten lang absolute gallery play."

Afellay weet niet waar hij moet beginnen om verbeterpunten van Ajax aan te stippen. "Als je het alleen al hebt over het belang van die wedstrijd… De agressiviteit waar Twente mee speelde. Ajax had totaal geen benul van waar het vandaag om ging. Ballen over tien meter van Mannsverk en Tahirovic kwamen niet aan. Hij (Mannsverk, red.) wilde de bal gewoon niet hebben. Je weet dat Twente je vol op de huid zal zitten. En de houding van Brobbey naar zijn medespelers was ook alleszeggend. Dit is gewoon heel onsamenhangend. De een wil naar voren en de ander naar achteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s