Nieuws

Jansen zoekt al vervanging voor Reijnders: 'We hebben mogelijkheden genoeg'

Jansen zoekt al vervanging voor Reijnders: 'We hebben mogelijkheden genoeg'

15-07-2023 18:31

Pascal Jansen gunt Tijjani Reijnders de overstap naar AC Milan. De trainer van AZ heeft een hoge pet op van de middenvelder en is benieuwd welke vervanger er opstaat in zijn selectie.

Reijnders gaat spoedig een vijfjarig contract ondertekenen in Milaan en levert AZ ruim twintig miljoen euro op. "Nationaal en met name internationaal heeft Tijjani vorig seizoen heel veel goede dingen laten zien, in duels waarin je ook echt onder een vergrootglas wordt gelegd", vertelt Jansen in gesprek met Voetbal International.

"Het is hem van harte gegund", vervolgt de oefenmeester. "Zijn grootste ontwikkelpunt was het defensief positioneren en leren ballen te onderscheppen. Daar is nog wel ruimte voor verbetering, maar als creatieve speler heeft hij inmiddels ook een staat van dienst in onderscheppingen, dat vind ik een bijzondere ontwikkeling."

Jansen ziet binnen zijn selectie genoeg mogelijkheden om Reijnders te vervangen. "Vandaag heeft Kenzo Goudmijn laten zien dat hij zich in anderhalf jaar in de Eredivisie goed heeft ontwikkeld, dus daar gaan we lekker mee stoeien. Sven Mijnans is daar ook aan het stoeien en laat heel goede dingen zien. Djordje Mihailovic zou er ook kunnen spelen en er zitten jongens aan te komen: Dave Kwakman en Lewis Schouten. We hebben mogelijkheden genoeg", aldus de AZ-trainer.