Nieuws

'AS Roma gaat koopoptie in huurcontract van Wijnaldum niet lichten'

'AS Roma gaat koopoptie in huurcontract van Wijnaldum niet lichten'

06-06-2023 19:31

AS Roma gaat de koopoptie in het huurcontract van Georginio Wijnaldum niet lichten. Dat meldt Sky Sport Italia. Hierdoor zal de 32-jarige Nederlander komende zomer terugkeren naar Paris Saint-Germain.

Roma kan Wijnaldum voor negen miljoen definitief overnemen, maar volgens Sky Sport Italia vinden de Romeinen dit bedrag te gortig. De Nederlandse middenvelder kende een moeizaam begin bij Roma. Hij raakte in zijn eerste weken bij de club geblesseerd en moest daardoor onder het mes. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en PSV miste hierdoor het WK in Qatar. Uiteindelijk kwam Wijnaldum toch nog tot 23 wedstrijden voor AS Roma.

Het contract van de 32-jarige Nederlander loopt nog tot medio 2024 bij PSG. Het is nog de vraag of hij opnieuw voor zijn kans wil gaan strijden in Parijs of dat Wijnaldum liever een nieuw avontuur aangaat. In de zomer van 2021 maakte de Nederlandse middenvelder transfervrij de overstap van Liverpool naar de Franse hoofdstad. Bij PSG kwamen zijn kwaliteiten echter niet helemaal uit de verf, waardoor hij de club na één seizoen al verliet op huurbasis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!