Transfernieuws

'Feyenoord doet zaken met Anderlecht: koopoptie gelicht voor gehuurde speler'

'Feyenoord doet zaken met Anderlecht: koopoptie gelicht voor gehuurde speler'

02-06-2023 11:54

Timon Wellenreuther blijft de komende jaren bij Feyenoord. De Duitse keeper wordt momenteel nog gehuurd van RSC Anderlecht, maar de Rotterdammers gaan de koopoptie in zijn contract activeren. De kersverse landskampioen heeft vrijdagochtend een principe-akkoord bereikt met de keeper, meldt 1908.nl.

Met het nieuwe contract ligt Wellenreuther tot medio 2025 vast bij Feyenoord, waar de Duitser naar alle waarschijnlijkheid één extra jaar aan vast kan plakken. De club uit Rotterdam zal het nieuws na de vakantie van Wellenreuther bekendmaken. Wellenreuther begon het jaar als back-up voor Justin Bijlow, maar greep zijn kansen wanneer die zich voordeden. De keeper speelde een grote rol in het kampioenschap van Feyenoord met fantastische reddingen en kwam afgelopen Eredivisie-seizoen tot negen optredens voor de club.

Wellenreuther werd samen met Tein Troost, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen, Ofir Marciano en Sebastian Szymański uitgezwaaid op de training van afgelopen woensdag. Voor de eerste drie namen zit het avontuur in Rotterdam er vermoedelijk op. Troost vertrekt naar NAC Breda, terwijl Idrissi en Rasmussen terugkeren naar de clubs waar ze onder contract staan (respectievelijk Sevilla en Fiorentina). Voor de laatste twee namen is er meer perspectief. Feyenoord hoopt de gehuurde Szymański langer aan de club te binden, terwijl er nog besloten moet worden over het aflopende contract van Marciano.

   

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!