Exclusive

Wie is Noah Darvich, het door Ajax begeerde talent van SC Freiburg?

Wie is Noah Darvich, het door Ajax begeerde talent van SC Freiburg?

03-06-2023 14:30 Laatste update: 13:58

Ajax wordt door Sport1 genoemd als één van de Europese grootmachten die de talentvolle Noah Darvich wil inlijven. De zestienjarige Duitser maakt furore in de jeugdopleiding van SC Freiburg, maar wie is hij eigenlijk? VoetbalNieuws vertelt je alles wat je moet weten.

Darvich werd geboren op 25 september 2006 en heeft zowel de Duitse als de Iraakse nationaliteit. Het zestienjarige talent groeide op in Bad Krozingen en kwam op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Freiburg terecht. Hij kwam dit seizoen uit voor de O17 van de Bundesliga-club en was in acht geregistreerde optredens goed voor vijf doelpunten en drie assists. Dankzij deze goede statistieken maakte Darvich in het seizoen 2022/2023 vervroegd de overstap naar de O19 van Freiburg.

De Duitse jongeling is een linksbenige middenvelder die ook in een diepere rol op de rechtervleugel uit de voeten kan. Hij wordt beschreven als een creatieve speler met een goede snelheid, dribbel en trap. Darvich wordt voornamelijk geprezen om zijn ongelooflijke technische kwaliteiten en tactische aanpassingsvermogen.

Het zestienjarige talent is ook international van Duitsland. Op dit moment is hij met zijn vaderland actief op het EK O17, waar hij ook erg goed presteert. De aanvoerder van de O17 van Duitsland was tot dusver al goed voor twee goals en vier assists. Darvich neemt het in de finale van het jeugd-EK op tegen de leeftijdsgenoten van Spanje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!