Nieuws

Busquets maakt zich op voor buitenlands avontuur: 'Ik heb drie of vier opties'

Busquets maakt zich op voor buitenlands avontuur: 'Ik heb drie of vier opties'

30-05-2023 08:37

De kans dat Sergio Busquets volgend seizoen nog in Spanje voetbalt is erg klein. De middenvelder, die onlangs afscheid nam van de aanhang van FC Barcelona, staat open voor een avontuur buiten Europa.

"Ik heb drie of vier opties, allemaal buiten Europa", vertelt Busquets in gesprek met RAC1, opgetekend door Voetbal International. Volgens het Spaanse medium hebben onder meer Inter Miami en clubs uit Saoedi-Arabië concrete interesse. "Ik zou graag naar een plek gaan met een goede kwaliteit van leven, want ik ga er met mijn hele gezin naartoe. Maar ik moet alles beoordelen. Ook het financiële en het sportieve gedeelte. Ik neem deze beslissing samen met mijn omgeving."

Busquets kreeg in januari het gevoel dat hij Barça wilde gaan verlaten. "Het was helemaal niet makkelijk. Er waren dagen dat ik dacht: ja, maar ook weer dagen dat ik twijfelde. Uiteindelijk denk ik dat ik de beste beslissing heb genomen. Daar kom ik niet meer op terug. Ik wil een nieuwe ervaring beleven", zegt de controleur, die vanwege de negatieve resultaten nog wat langer in Catalonië bleef. "Ik wilde niet met dat gevoel vertrekken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!