Arbiter Zwayer reageert op doodsbedreigingen: 'Zag haar in tranen uitbarsten'

Arbiter Zwayer reageert op doodsbedreigingen: 'Zag haar in tranen uitbarsten'

18 januari - 10:26
Bundesliga 0 Reacties

De Duitse scheidsrechter Felix Zwayer doet voor het eerst een boekje open over de doodsbedreigingen waar hij mee te maken heeft. Door de aanhoudende dreiging hebben hij en scheidsrechtersbaas Lutz Michael Fröhlich besloten voorlopig geen duels meer te fluiten.

Zwayer had in december vorig jaar de leiding over Borussia Dortmund-Bayern München (2-3). Robert Lewandowski benutte vlak voor tijd een dubieus gegeven strafschop, terwijl Dortmund-talent Jude Bellingham na afloop van het duel verwees naar een matchfixingszaak waar Zwayer in 2005 bij betrokken was. De kritieken die hij naderhand kreeg, waren allesbehalve mild. "Ik kreeg talrijke mails die ongelooflijk waren en waarmee het lastig om te gaan was, om die te negeren", stelt hij in gesprek met Sky. "Ik werd ook door de politie van Berlijn op de hoogte gebracht dat er een moorddreiging tegen mij op internet rondging. Dat zijn zaken die ik niet geheim kon houden voor mijn vrouw."

Na de Duitse kraker had Zwayer nog de leiding over de Europa League-wedstrijd tussen Real Sociedad en PSV. "Je probeert de draad weer op te pakken", aldus de arbiter, die er snel achterkwam dat hij rust nodig had. "Maar als je in de deuropening staat en probeert afscheid te nemen van je vrouw, zoals je al vijftien jaar doet, dan zie je haar in tranen uitbarsten. Niet omdat ze me gaat missen als ik weg ben, maar omdat ze zich zorgen maakt om me en om wat er misschien thuis gaat gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie