Breaking news

Eind van een tijdperk: Ajax-keeper Stekelenburg (40) hangt handschoenen in wilgen

Eind van een tijdperk: Ajax-keeper Stekelenburg (40) hangt handschoenen in wilgen

18-05-2023 14:10 Laatste update: 15:30

Maarten Stekelenburg zet een punt achter zijn loopbaan, communiceert Ajax. De 40-jarige doelman neemt zondag meteen afscheid van het Amsterdamse publiek in de Johan Cruijff Arena waar Ajax het opneemt tegen FC Utrecht.

Stekelenburg beschikte over een aflopend contract bij Ajax en heeft besloten dat niet te willen verlengen. De doelman fungeerde al vanaf het begin van het seizoen als derde doelman in de Johan Cruijff Arena. In eerste instantie achter Remko Pasveer en Jay Gorter, die later werd ingewisseld voor Gerónimo Rulli. De exacte reden van het voetbalpensioen van Steek is nog onbekend, maar aannemelijk is dat het wegens zijn leeftijd wel mooi geweest vindt.

Stekelenburg debuteerde op 11 augustus 2022 voor Ajax, waarna hij uiteindelijk via uitstapjes naar AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton, Everton en Ajax weer terugkeerde in Amsterdam. Daar werd hij in zijn eerste seizoen zelfs lange tijd eerste keeper, wat hem zelfs een plek in de selectie van het Nederlands elftal opleverde voor het EK in 2021. Stekelenburg was dat toernooi zelfs basisdoelman.

In totaal kwam Stekelenburg tot 451 wedstrijden in zijn clubloopbaan. Voor het Nederlands elftal speelde de routinier 63 interlands, waaronder de wedstrijden op het WK in 2010 in Zuid-Afrika. De redding die Stekelenburg op het schot van Kaka had staat als het goed is nog in ieders geheugen gegrift.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!