Nieuws

Hoe vaak bereikte Manchester City de finale van de Champions League?

Hoe vaak bereikte Manchester City de finale van de Champions League?

17-05-2023 23:33

Manchester City plaatste zich woensdagavond ten koste van Real Madrid voor de finale van de Champions League. Op 10 juni is Internazionale de tegenstander in Istanbul. Hoe vaak lukte The Citizens dat eerder? VoetbalNieuws geeft antwoord op al je vragen.

Hoe vaak stond Manchester City in de finale van de Champions League?

Het is de tweede keer dat Manchester City zich weet te plaatsen voor de finale van het grootste Europese clubtoernooi. De eerste keer dat dat gebeurde, was twee jaar geleden, in het seizoen 2020/2021.

Ook toen was Pep Guardiola de manager. Het Chelsea van Thomas Tuchel was de tegenstander. City verloor de eindstrijd in Porto met 0-1 door een treffer van Kai Havertz. Veel spelers van toen maken ook nu nog deel uit van de selectie. Ederson, Kyle Walker, Rúben Dias, John Stones, Bernardo Silva, Ilkay Gündogan, Phil Foden en Kevin De Bruyne verschenen aan de aftrap in het Estadio do Dragão.


Christian Pulisic is Rúben Dias te snel af in de finale van de Champions League tussen Chelsea en Manchester City in 2021.

Het lukte Manchester City dus nog nooit om een Champions League-titel op haar naam te zetten. Er lonkt een grootse primeur voor de club die sinds het begin van de jaren ’10 meedraait op het hoogste niveau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!