Opinie

'Kipkerrie-gate nog niet ten einde: de KNVB neemt hen in bescherming'

'Kipkerrie-gate nog niet ten einde: de KNVB neemt hen in bescherming'

28-03-2023 15:39 Laatste update: 16:53

De kipkerrie-gate heeft een vervolg gekregen. Valentijn Driessen en Mike Verweij zijn er 'honderd procent' van overtuigd dat de vijf spelers die voorafgaand aan het duel met Frankrijk de Oranje-selectie verlieten, ziek werden doordat zij verkeerde kipkerrie aten.

Driessen is duidelijk in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Het is echt grote onzin. Het was honderd procent zeker de kipkerrie. Ook het toetje was niet goedgevallen", vertelt de journalist. Hij krijgt bijval van collega Verweij. "Het is heel gek dat vijf spelers het hotel uitgaan, met volgens de KNVB een buikvirus. Zelfs een leek als ik weet dat je na een buikvirus, als je klachtenvrij bent, nog drie dagen besmettelijk bent. Dan haal je die gasten niet terug in je spelersgroep."

Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo waren drie spelers die nog ontbraken tegen Frankrijk, maar er tegen Gibraltar wel weer bij waren. Volgens Verweij heeft de KNVB zo zijn redenen om te zeggen dat het een buikgriepvirus betrof. "Het wordt ontkend en dat snap ik ook wel. Ze nemen de hele keuken van Woudschoten (verblijfslocatie Oranje, red.) over, toch een gerenommeerd hotel. De KNVB probeert de eigen koks gewoon een beetje beschermen."

Verweij benadrukt zeker te weten dat het om een voedselvergiftiging ging. "Wijnaldum zei in de mixed-zone van Parijs al wel dat om 8.00 uur 's ochtends het in de groepsapp erover ging: Wij zijn weg, want voedselvergiftiging. Even voor de duidelijkheid: wij hebben alleen geschreven dat het bij de betrokkenen de volle overtuiging is dat het de kipkerrie was. Dit is de kipkerrie-gate. Deze interland gaat de boeken in als de kipkerrie-interland."

Driessen besluit: "Gakpo zei gisteren (maandag, red.) bij de persconferentie precies hetzelfde en was één van degenen die moest vertrekken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!