Nieuws

Isimat houdt van Nederland: 'Als we kunnen gaan we met het gezin naar de Efteling'

Isimat houdt van Nederland: 'Als we kunnen gaan we met het gezin naar de Efteling'

23-03-2023 17:38

Nicolas Isimat-Mirin heeft het uitstekend naar zijn zin bij Vitesse. De Franse centrumverdediger was een aantal jaar weg uit Nederland en geeft toe dat hij ons kikkerlandje gemist heeft.

Isimat werd in zijn eerste periode in Nederland driemaal landskampioen met PSV (2015, 2016, 2018), waarna hij in de winter van 2019 de overstap naar het Turkse Besiktas maakte. "Ik ben eerst in Turkije geweest, daarna in Frankrijk en ook nog in Amerika. Ik heb mooie steden gezien en had niks te klagen, maar ik miste Nederland een beetje", vertelt de 31-jarige Fransman in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik miste meerdere dingen, waaronder de Efteling. Elke keer als we de mogelijkheid hebben gaan we met het gezin naar de Efteling."

De voormalig speler van PSV wordt nog altijd herinnerd aan zijn komische interview. "Als de zon een klein beetje schijnt is direct snikheet", zegt Isimat. "Dat zijn wel momenten die voor de buitenwacht bijblijven", vult ploeggenoot Marco van Ginkel, met wie Isimat ook al samenspeelde bij PSV, aan.

De aanvoerder van Vitesse geeft aan dat de Fransman wat volwassener is geworden. "Ik was destijds een beetje gek", geeft Isimat toe. "Ik heb nog steeds mijn momentjes. Maar kop op... ik ben zeer verantwoordelijk nu", besluit hij met een grote glimlach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!