Nieuws

Alves na zes jaar terug in de basis bij FC Barcelona voor bekerduel

Alves na zes jaar terug in de basis bij FC Barcelona voor bekerduel

05-01-2022 18:37 Laatste update: 18:50

Dani Alves gaat zijn officiële rentree maken bij FC Barcelona. De Braziliaanse rechtsback staat in de basis in het duel met Linares Deportivo in de strijd om de Copa del Rey. De wedstrijd begint woensdag om 19.45 uur.  

Precies 2054 dagen geleden speelde Alves voor het laatst in het shirt van FC Barcelona. Toen werd Sevilla met 2-0 geklopt in de finale van de Spaanse beker. Daarna speelde de vleugelverdediger met uitpuilende prijzenkast nog voor Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo. In januari streek hij opnieuw neer bij de club waar hij de meeste successen vierde. Met de Blaugranas won Alves zes keer de landstitel, driemaal de Champions League en pakte hij vijf keer de Copa del Rey.  

Vaste krachten als Marc-André Ter Stegen, Gerard Piqué en Frenkie de Jong zitten op de bank voor het bekertreffen met de Segunda División B-club. Ook Ousmane Dembélé - wiens aflopende contract nog altijd niet is verlengd - keert terug op de bank na een coronabesmetting. Luuk de Jong ontbreekt wegens een schorsing bij de ploeg van trainer Xavi Hernández. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!