Nieuws

De Jong kijkt uit naar El Clásico: 'Het is de grootste wedstrijd ter wereld'

De Jong kijkt uit naar El Clásico: 'Het is de grootste wedstrijd ter wereld'

18 maart - 09:56 Laatste update: 11:54

Frenkie de Jong stelt dat El Clásico de grootste en belangrijkste wedstrijd ter wereld is. Zondag strijden Barcelona en Real Madrid in een wellicht titelbeslissende wedstrijd in het Spotify Camp Nou om de drie punten.

In gesprek met TV3 gaat De Jong in op het belang van de wedstrijd. "Ik denk dat El Clásico de grooste wedstrijd ter wereld is in het voetbal. Het is de belangrijkste wedstrijd voor de Barcelona-supporters", begint De jong. "En ook voor de spelers. Het speelt vaak een belangrijke rol in de strijd om de titel." De Nederlandse middenvelder jaagt sinds zijn komst nog op zijn eerste landstitel in Spanje. "Ik ben vastberaden om de titel te winnen en dat geldt ook voor mijn teamgenoten. We hebben een flinke voorsprong op Real Madrid, maar er is nog een lange weg te gaan. We kennen een sterk seizoen en maken veel progressie in het bereiken van onze doelen."

De Jong ging ook nog kort in op zijn toekomst bij Barcelona. Ondanks alle geruchten van afgelopen zomer weet de middenvelder van geen wijken af. "Ik hoop dat ik nog ga spelen in het nieuwe Camp Nou. Barcelona is de club van mijn dromen dus ik reken er op dat ik hier nog jaren blijf. Het lijkt erg mooi te worden. De plannen voor het stadion zien er goed uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie