Transfernieuws

'Koeman wil nog steeds type Wijnaldum: Barça zet Van de Beek op lijstje van vier'

'Koeman wil nog steeds type Wijnaldum: Barça zet Van de Beek op lijstje van vier'

08-10-2021 13:14

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman hoopt in januari alsnog een 'type Georginio Wijnaldum' aan zijn selectie toe te voegen. Vier namen prijken op het Catalaanse lijstje, waaronder die van Donny van de Beek. Dat meldt Diario Sport.

Koeman zette afgelopen zomer nadrukkelijk in op de komst van Wijnaldum, maar de Oranje-international koos voor Paris Saint-Germain. De ex-bondscoach wil echter nog altijd een middenvelder, die het vermogen heeft om in de zestien op te duiken, snel druk kan zetten en ook verdedigend zijn steentje bijdraagt. Zo'n speler wordt als de ideale aanvulling op raspaardjes als Pedri en Frenkie de Jong gezien.

De technische leiding van Barça ziet momenteel vier - betaalbare - opties, weet Sport. Tanguy Ndombélé is overbodig bij Tottenham Hotspur, terwijl Marcelo Brozovic en Franck Kessié na dit seizoen uit hun contract lopen bij respectievelijk Internazionale en AC Milan. De vierde en laatste speler die op het verlanglijstje staat is Van de Beek. De oud-Ajacied krijgt nauwelijks kansen bij Manchester United.

Van de Beek is de meest aanvallend ingestelde speler die in beeld is bij de Catalanen, maar hij kent Koeman goed van het Nederlands elftal. Hij deed dit seizoen pas vijf minuten mee in de Premier League en speelde in de Champions League alleen één helft tegen FC Young Boys.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!