Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Bassey geslachtofferd, Wijndal terug in de basis

Vermoedelijke opstelling Ajax: Bassey geslachtofferd, Wijndal terug in de basis

26-02-2023 08:11 Laatste update: 08:11

Ajax start zondagmiddag tegen Vitesse mogelijk met een iets andere opstelling dan dat het deed tegen Union Berlin. Volgens het Algemeen Dagblad wordt Calvin Bassey namelijk geslachtofferd, waardoor er op de linksbackpositie weer plaats is voor Owen Wijndal.

Donderdagavond eindigde het Europese avontuur van Ajax in Berlijn. De thuiswedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld, maar de 3-1 nederlaag tegen Union kwam als een hard gelag voor de ploeg van trainer John Heitinga. Hij koos er toen voor om Bassey als linkervleugelverdediger op te stellen. In eerdere wedstrijden was die plek meestal weggelegd voor Wijndal. Die werden consequent omgezet in een goed resultaat.

Doordat daardoor ook Edson Álvarez en Jurriën Timber ogenschijnlijk hun plaatsen in het defensieve centrum behouden, mag Davy Klaassen voorlopig blijven staan. Hij zal op het middenveld worden geassisteerd door Steven Berghuis en Kenneth Taylor. In de voorhoede verwacht de krant geen wijzigingen, waardoor Brian Brobbey wederom genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

Bij tegenstander Vitesse wordt daarentegen verwacht dat doelman Kjell Scherpen gewoon inzetbaar is. De oud-Ajacied staat tegen zijn oude ploeg voor een ultieme test, maar liep een lichte enkelblessure op. De wedstrijd begint om 14.30 uur in het GelreDome.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Scherpen; Flamingo, Oroz, Isimat-Mirin, Wittek; Meulensteen, Tronstad; Manhoef, Van Ginkel, Kozlowski; Bero.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis, Taylor; Kudus, Klaassen, Bergwijn; Tadic.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!