Tottenham Hotspur zegeviert in Londense stadsderby na Europese nederlaag

19-02-2023 19:51

Tottenham Hotspur heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis wist de ploeg van Antonio Conte de Londense stadsderby tegen West Ham United met 2-0 te winnen.

Doordeweeks gingen de Spurs nog met 1-0 onderuit in de achtste finales van de Champions League tegen AC Milan. In de Premier League werd die nare nasmaak weggespoeld. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Een splijtende pass door de verdediging van The Hammers kwam uiteindelijk via Ben Davies bij Emerson Royal terecht. De Braziliaan rondde vervolgens koelbloedig af.

Datzelfde deed Heung-min Son twintig minuten voor tijd ook. Harry Kane kleunde in een duel met Angelo Ogbonna, won dat en stak de Zuid-Koreaan weg. Hij schoof de bal achter doelman Lukasz Fabianski en stelde zodoende de zege voor Tottenham Hotspur veilig.

De Spurs staan zodoende op de vierde plaats in de ranglijst, net genoeg om aanspraak te mogen maken op een Champions League-ticket. Directe achtervolger Newcastle United heeft nog een wedstrijd te goed en kan er later weer overheen. West Ham United verkeert op de achttiende plaats in degradatienood.