Nieuws

Zevenjarige periode van Henry bij België komt tot einde: 'We waarderen hem wel'

Zevenjarige periode van Henry bij België komt tot einde: 'We waarderen hem wel'

08-02-2023 17:47

Thierry Henry heeft geen toekomst meer bij het Belgische nationale elftal. Technisch directeur Frank Vercauteren heeft aangegeven dat de Fransman niet tot de technische staf van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco behoort.

Henry vervulde sinds 2016 een rol in de Belgische staf. Die periode komt nu abrupt tot een einde. "Thierry heeft met ons gesproken over zijn ideeën en we hadden hem graag, maar hij zal geen assistent meer zijn. We waarderen hem wel enorm", aldus Peter Bossaert - CEO van de Belgische bond - geciteert door Het Laatste Nieuws.

Tedesco zal worden ondersteund door Andreas Hinckel. Thomas Vermaelen – voormalig assistent van de vertrokken Roberto Martínez – behoort nog wel tot de staf bij de Rode Duivels. "We zijn onder de indruk van Thomas en het is onze grootste wens om met hem voort te doen, maar dat moeten we nog bespreken", aldus Bossaert.

Wat Henry nu met zijn leven gaat doen, is nog onbekend. Even was er sprake van een mogelijk bondscoachschap bij België, maar daar is het niet van gekomen. De trainersloopbaan van de voormalig topaanvaller verloopt nog niet zoals het zou moeten. Periodes bij AS Monaco en Montréal waren niet om over naar huis te schrijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!