Breaking news

Geen Van Gaal of Bosz: De Rode Duivels presenteren nieuwe bondscoach

Geen Van Gaal of Bosz: De Rode Duivels presenteren nieuwe bondscoach

08-02-2023 09:17 Laatste update: 09:28

België heeft de aanstelling van Domenico Tedesco als nieuwe bondscoach bekendgemaakt. De trainer wordt de opvolger van de vertrokken Roberto Martínez.

De Rode Duivels waren sinds het vertrek van Martínez, die na het teleurstellende WK vertrok bij België, op zoek naar een nieuwe bonscoach. Verschillende namen, zoals Louis van Gaal, Peter Bosz, Thierry Henry en Hervé Renard, kwamen voorbij. De keuze is uiteindelijk gevallen op Tedesco, die eerder werkzaam was voor Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig.

De Italiaan tekent een contract bij de KBVB tot na het EK 2024. "Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte", aldus Tedesco op de site van de bond. "Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn!"

De Belgen zijn eveneens enthousiast. 'Hij staat bekend als een moderne coach met internationale ervaring op topniveau, die graag offensief voetbal speelt met veel druk vooruit', valt er te lezen op de site van de bond. De opdracht van Tedesco is in eerste instantie om zich te kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!