Nieuws

Ajax hoopt snel technisch directeur aan te stellen: 'Het is de taak van de RvC'

Ajax hoopt snel technisch directeur aan te stellen: 'Het is de taak van de RvC'

06-02-2023 21:57

Ajax hoopt binnen twee maanden een technisch directeur aan te stellen. Dat laat Edwin van der Sar weten bij Rondo van Ziggo Sport.

Nadat voormalig technisch directeur Marc Overmars gedwongen moest vertrekken wegens grensoverschrijdend gedrag wordt het technisch management gevoerd door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Daar gaat mogelijk verandering in komen. "Het is belangrijk om daar in de komende twee maanden duidelijkheid over te krijgen", aldus Van der Sar.

"Het is een taak van de rvc om de technisch directeur aan te stellen, al is het wel fijn als er een bepaalde samenwerking is en je met iemand door een deur kan", benadrukt de algemeen directeur van de Amsterdammers. "We willen binnen twee maanden duidelijkheid hebben over de vraag of de technisch directeur intern of extern wordt aangenomen. Of we zoekend zijn? Dat denk ik niet. Gerry heeft deze functie ook gehad bij SC Heerenveen, maar de functie van technisch directeur is de afgelopen jaren wel veel groter geworden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!