Nieuws

Begrip voor Heitinga-keuze Ajax: 'Garantie krijg je nooit, wie je ook aanstelt'

Begrip voor Heitinga-keuze Ajax: 'Garantie krijg je nooit, wie je ook aanstelt'

05-02-2023 11:22
2

Boudewijn Zenden kan goed begrijpen dat Ajax John Heitinga het seizoen mag afmaken als hoofdtrainer. De oud-PSV'er weet als geen ander dat zijn zwager over het 'Ajax-DNA' beschikt.

Heitinga begon dit seizoen nog als hoofdtrainer van Jong Ajax, maar na het ontslag van Alfred Schreuder werd de oud-verdediger doorgeschoven naar het eerste. "Het is bijzonder voor hem", aldus Zenden bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Een hele tijd geleden is hij begonnen met zijn trainerscarrière en hij heeft stappen gemaakt. Deze twee weken is dat in een stroomversnelling gekomen door de dingen die gebeurd zijn in Amsterdam. Nu staat hij voor de groep."

"Dat is een hele uitdaging", vervolgt Zenden. "Wel een hele mooie denk ik. Je kunt je natuurlijk ook afvragen: wanneer ga ik het doen? Wanneer komt dat moment? Je kunt het alleen maar beoordelen als je er ook echt instapt. Dan moet je de dingen doen waarvan je denkt dat ze het beste zijn voor de club en het team. Ik zou zeggen: waarom niet? Er zijn genoeg voorbeelden van trainers die misschien iets minder ervaring hadden toen ze instapten. Die hebben het ook uitstekend gedaan."

De beslissing van Ajax om Heitinga het seizoen te laten afmaken bij Ajax kan dus rekenen op begrip van Zenden. "Garantie krijg je nooit vooraf, wie je ook aanstelt. Als je dan iemand in de club hebt lopen met het Ajax-DNA, die daar op zijn zevende binnenkwam, weer terugkeerde en ook internationaal het een en ander gepresteerd heeft, dan snap ik wel dat Ajax dit doet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!