Breaking news

Toptransfer afgewikkeld: Cancelo verlaat City en gaat concurrentie aan bij Bayern

Toptransfer afgewikkeld: Cancelo verlaat City en gaat concurrentie aan bij Bayern

31-01-2023 12:25 Laatste update: 12:38

João Cancelo verruilt Manchester City voor Bayern München. Der Rekordmeister huurt de back voor minimaal een half jaar en heeft een optie tot koop van zeventig miljoen euro bedongen.

De huurtransfer van Cancelo is snel gegaan. Maandag kwamen de eerste berichten over de deal naar buiten, waarin naar voren kwam dat Manchester City en Bayern München al in een vergevorderd stadium waren. Nu de Portugees ook de medische keuring heeft afgerond kan hij officieel aan de slag in München.

Cancelo behoorde afgelopen seizoen tot één van de beste linksbacks ter wereld, maar stak de eerste seizoenshelft van de huidige voetbaljaargang niet in zijn beste vorm. Dat zorgde er zelfs voor dat Pep Guardiola hem geregeld op de bank posteerde. Naast de tegenvallende prestaties op het veld zou Cancelo ook een uitbarsting hebben gehad in de kleedkamer, waardoor een transfer nu voor beide partijen het beste is.

De komst van Cancelo is wellicht slecht nieuws voor Daley Blind. De voormalig speler van Ajax werd gehaald voor de posities links in de verdediging, waar de Portugees ook uit de voeten kan. Cancelo kan ook op rechtsback uit de voeten, wat een positie is die momenteel onzeker is bij Bayern. Noussair Mazraoui kampt met een blessure, terwijl Benjamin Pavard nadrukkelijk in de belangstelling staat van Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!